Qmasz kaszę? |
7 kwietnia biblioteka wypełniła się aromatem świeżych ziół i smażonych warzyw. Burak, seler, cytrynowa skórka, tajska bazylia to tylko niektóre składniki, jakie znalazły się na patelni, aby towarzyszyć bohaterce wieczoru, czyli kaszy. Do tego zestawienie niezwykłych przypraw, takich jak wędzona sól i masala, nadały prezentowanym potrawom niecodzienny charakter. Gotowała dla nas Maia Sobczak, autorka książki „Qmam kaszę”, która doskonale wie, jak w prosty sposób uzyskać niebanalny smak dania, a jednocześnie dostarczyć organizmowi niezbędnej energii i witalności. Atrakcji kulinarnych mieliśmy wiele. Było wspólne wąchanie, mieszanie i degustowanie. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik spotkania opuścił salę pewny swoich umiejętności w zakresie filetowania pomarańczy i z wielkim apetytem na… życie.
MBP